Oblikovanje spletnih strani

Ko se enkrat odločite za lastno spletno stran, naj bo ta osebna, poslovna, prodajna ali celo večji spletni portal, potem je eden pomembnih vidikov, ki jih je dobro upoštevati – vizualni učinek na stranko. Ljudje kupujemo z očmi, pravijo. Oblikovanje spletnih strani je torej eden izmed pomembnih vidikov pri postavitvi vašega spletnega mesta, ni pa edini in najpomembnejši. Podrobne informacije in navodila si lahko preberete na linku: https://izi2splet.si/oblikovanje-spletnih-strani/.

Oblikovanje spletnih strani

Poleg vizualnega učinka pa je za uporabnike zelo pomembno dodajati kvalitetne vsebine. Vsebina, na kateri se čitatelji dlje zadržujejo, ima tudi višjo pozicijo na Google iskalniku, kar pa je za vsako spletno mesto izredno pomembno.

Oblikovanje spletnih strani se začne preprosto z nakupom tematske predloge v WordPressu. Pri tem je pomembno upoštevati nekaj pomembnih navodil, ki jih najdete na spletni strani Izi2splet. Lahko uporabite tudi brezplačno predlogo, ki pa seveda nima toliko možnosti oblikovnih nastavitev, kot tista ki je plačljiva. Cene naprednih predlog  (template) se gibljejo med 30 – 60€. Ključnega pomena je izbrati takšno, ki ima dokaj dobro hitrost nalaganja in je SEO prijazna.

Vendar se tukaj vse skupaj šele začne. Zares dobro oblikovno pripravljeno spletno mesto potrebuje ničkoliko posegov v kodo, da se prilagodi ostremu vidu uporabnika. Namreč, če so določena besedila neberljiva, če je pisava premajhna, presvetla ali neprijetna za branje, potem se naše stranke ne bodo zadrževale na spletni strani in nam to ne bo v pomoč.

Oblikovanje spletnih strani predstavlja eno pomembnih nalog pri postavitvi spletnega mesta, a to še zdaleč ni vse. Upoštevajte še mnoge druge dejavnike, ki vplivajo na kvaliteto vašega spletnega mesta.

Na primer:

  • dobra vsebina, ki uporabniku daje zares koristne informacije
  • slikovno opremljena stran, ki načeloma pripomore k pozitivnim prodajnim občutjem stranke
  • pregledna in enostavna spletna stran, ki je prijazna do uporabnikov
  • tehnično dobro opremljena, kar se dotika hitrosti nalaganja, SEO optimizacije, varnosti itd

Za zaključek naj opozorim na dejstvo, da ko se boste pogovarjali z izvajalcem vašega spletnega mesta, da preverite, kaj vse je vključeno v ceno pri postavitvi.  Oblikovanje spletne strani je le eden izmed faktorjev, sicer pa naj vam ponudnik uredi tudi SEO, varnost, hitrost nalaganja, morda pa ponudi tudi tekstopisje. Takšna besedlia bodo marketinško prilagojena, prijazna za branje, informativno bogata in vse to lahko poveča promet na vaši strani, posledično pa zviša zaslužek.