Zamaščena jetra – Ne zdravo prehranjevanje

Zamaščena jetra lahko povzročijo hude bolečine. Etrerogel deluje učinkovito nad zamaščena jetra in vam zagotavlja ne prekinjeno delovanje jeter. Jetra so zelo pomemben del našega telesa. Odgovorna so za filtriranje vseh škodljivih snovi, ki bi lahko povzročile škodo telesu.

Zamaščena jetra

Zaradi prevelike količine maščobe ali pa drugih ne zdravih snovi, lahko začnejo celice v jetrih, ki absorbirajo in predelujejo te ne zdrave snovi, začnejo umirati in na mesto celice delo filtriranja prevzame maščobno tkivo.

Obnovitev jetrnih celic je zelo počasna, zato lahko pride do zamašitve jeter, saj se maščoba samo nabira. Zamaščena jetra se ne morejo tako hitro obnavljati kot zdrava jetra, kar lahko povzroči zastoj oziroma bolečine. Zato morate paziti na hrano, ki jo uživate, saj lahko z nadaljnjim uživanjem mastne hrane sami sebi povzročite še hujše težave.

Jetra imajo lahko tudi težave z filtriranjem v primeru prekomernega zauživanja alkohola, saj se ponovi proces obnovitve, vendar je pa v teh primerih dosti hujše, saj jetra lahko popolnoma odpovejo in se lahko oseba, ki pije prekomerno količino alkohola hudo zastrupi.

Lahko pride tudi do tega, da je potrebno jetra popolnoma zamenjati, ko se jetra ne morejo več obnoviti. V takih primerih morate biti oskrbljeni s posebnim aparatom, ki vam filtrira jetra. Zamaščena jetra nam torej lahko povzročijo hude bolečine in v najhujših primerih nam lahko tudi jetra odpovejo.

Veliko ljudi ima zaradi ne delovanja jeter hude težave in mora na dan jemati veliko antibiotikov, ki nadomestijo delo jeter. Takšni ljudje imajo tudi zelo striktne diete, saj bi ne regulirana hrana  lahko povzročila hude težave za osebe z nedelujočimi oziroma slabo delujočimi jetri. Zamaščena jetra postajajo velik problem še posebej danes, saj je dostop do mastnih jedi zelo lahek. Za pravilno delovanje in razmaščevanje jeter lahko uporabite Etrerogel.

Brez jeter človek ne more živeti, saj so jetra velik del prebavnega sistema. Ne delovanje jeter lahko povzroči vse od zastrupitve do hepatitisa. Ob prvem znaku ne delujočih oziroma poškodovanih jeter morate nujno obiskati zdravnika.